Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 3 Semester 1 dan Kunci Jawaban


Berikut adalah cuplikan dari Soal dan Kunci Jawaban

Ulangan Akhir Semester ( UAS ) 
Pelajaran : Bahasa Jawa
Kelas 3 Semester 1 (Ganjil)


Soal UAS Ganjil Kelas 3 selengkapnya :
Soal UAS Kelas 3 SD Semester 1 / Ganjil Lengkap Semua Pelajaran ~ KTSP

29.    Ora mung woh gedhang sing migunani, nanging wite, godhonge, lan onthonge iyo kanggo. Onthong diolah dadi pecel. Godhong gedhang kanggo bungkus. Wit gedhang kanggo hiasan.
Pitakon : onthong gedhang diolah dadi opo ? ……………………………
a.    pecel                        c.   rawon
b.    sate                        d.   gula

30.    Godhong gedhang iku kanggo opo ? ……………………..
a.    samak                        c.   kulupan
b.    bungkus                    d.   pecel

B.    Isenono titik – titik ing ngingsor iki !
1.    …………….pitike Adi ? Tembung pitakon sing cocok yaiku ………………….
2.    Bu Ida nyinaoni murid – muridte. Tembung nyinaoni linggone yaiku …………………..
3.    Kelase resik amarga disapu. Tembung disapu linggone yaiku …………………..
4.    Bukune ( silih ) Basuki. Tembung sajerone kurung benere …………………….
5.    Ali ( semir ) sepatune. Tembung sajerone kurung benere …………………….


  >> Selengkapnya <<
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Berlangganan Via Email

Related : Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 3 Semester 1 dan Kunci Jawaban

0 komentar:

Post a Comment