Soal UKK/ UAS Bahasa Jawa Kelas 8 SMP-MTs Semester 2


Assalamu'alaikum Wr. Wb. Selamat datang di blog kumpulansoaltest.blogspot.com. Pada kesempatan kali ini akan kami bagikan contoh latihan Soal Ulangan Kenaikan Kelas ( UKK ) / UAS Semester 2 / Genap Kelas 8 / VIII SMP / MTs Mapel Bahasa Jawa

Cuplikan Soal 1 UKK Kelas 8 Bahasa Jawa : 

I.     Berilah tanda silang ( x ) pada huruf a, b, c atau d pada jawaban yang paling benar!



Wacan 1
LELARA
Dening Suci Hadi Suwita
Teka tanpa taha-taha,
satus dalane,
sewu jalarane,
saleksa jeneng memala,
nadyan kaduwa tetep meksa,
nlusup selaning lena,
sok nglayang liwat mega meksa,
malang kadhak nantang kang tan kawagang,
slulup lelumban ing peranganing raga,
lelara raga pengkuh datan karasa,
mudha prakosa lelara datan temama,
bayi cilik ringkih lelara ngungkih-ungkih,
tuwa nglungka lelara teka kuwasa,
jroning raga perang tandhing rebut daging,
bala getih isih kabantu tamba linuwih,
ati wani tan jirih,
nyenyuwun Gusti Maha Asih,
mung loro butulane,
mari apa mati.

1. Kepriye tekaning lelara iku ?
a. nadyan kaduwa tetep meksa
b. tanpa taha-taha
c. nglayang liwat mega
d. nlusup selaning lena

2. Mudha prakosa lelara datan temama. Tembung datan tegesipun … .
a. bisa
b. ora
c. kuwat
d. rekasa

3. Manut geguritan ing ndhuwur, ana pira jeneng lelara iku?
a. satus
b. sewu
c. sayuta
d. saleksa

Wacan 2
TEMBANG MIJIL
Dedalane wong kang dadi murid,
kudu andhap asor,
wani ngalah luhur wekasane,
aja seneng duwe watak serik,
bapang den simpangi,
ana catur mungkur.

4. Tembang mijil ing ndhuwur kang guru wilangan lan guru lagune 10 e dumunung ing gatra … .
a. 1
b. 3
c. 4
d. 6

5. Guru wilangan lan guru lagune gatra 5 tembang mijil iku … .
a. 10 i
b. 10 u
c. 6 u
d. 6 i

6. Tembang mijil iku ana pirang gatra?
a. 5
b. 6
c. 7
d. 8

7. Ana catur mungkur tegesipun … .
a. Akeh alesan nanging gelem nindakake.
b. Guneman waton metu tanpa dipikir dhisik.
c. Ora gelem ngrungokake rerasan kang ora becik.
d. Nacad sejatine melik.


Silakan klik link di bawah untuk men download soal selengkapnya :

Soal UKK / UAS Bahasa Jawa Kelas 8 SMP / MTs Semester 2 / Genap 

Note : tidak disertai Kunci Jawaban

Soal Terkait :
Kumpulan Soal UKK / UAS 2 Kelas 7 SMP/MTs Lengkap
Kumpulan Soal UKK / UAS 2 Kelas 8 SMP/MTs Lengkap

Demikianlah contoh Soal UKK atau UAS / Ulangan Akhir Semester 2 (Genap) Kelas 8/ VIII SMP / MTs Mapel Bahasa Jawa. Semoga Bermanfaat.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Berlangganan Via Email

Related : Soal UKK/ UAS Bahasa Jawa Kelas 8 SMP-MTs Semester 2

1 komentar: